Boom

Luftslottet som sprängdes. 

Igen. 

Åter igen, och igen och igen och igen och igen. 

Måste sluta leka i sandlådan, jag är så redo nu för det som väntar - och det ska gå vägen, hela vägen. 

Listan kan göras lång

SAKER SOM SKRÄMMER MIG JUST NU 

- framtiden 
- examen i juni
- tisdag 14:00 
- min stora omotivation till C-uppsats
- att fler folk ska fråga vad man skriver om 
- att ytterligare en människa ska fråga "om man går hälsopedagogiska programmet, vad blir man då? 
- hur snabbt min hjärna omprioriterar vad som är viktigt 
- hur snabbt det kan gå att inte känna någonting 
- hur lång tid det kan ta att inte känna någonting 
- vem ska ta katterna? 
- den ekonomiska framtiden
- att jag har glömt bort allt jag lärt mig under utbildningen samma sekund som examen är här
- att jag aldrig mer kommer känna som jag en gång gjort
- att jag aldrig kommer hitta en karl på samma mentala nivå som mig själv 
- att fylla 28 år 
- att tiden går så sjukt fort och att jag ska glömma bort att njuta i stunden 
- beslut 

Så, där har nu lite av min ångest-lista! 

Passar väl ypperligt såhär en söndags-afton :) 

Flow

Shit is going down...! 

Det är så mycket på gång just nu att jag vet inte om jag ska spy eller skratta... Alltså spy isåfall av nervositet typ. Men det är bra nervositet. Hela min framtid kan avgöras nästa vecka, så mycket kan jag säga. Och jag kan fortfarande inte fatta att jag gjort/gör detta. Så jävla häftigt! Sen är det massa annat som händer också förutom det. Jag väljer att bara go with the flow. :-) 

Nu ska jag tillbaka till min fantastiska bubbla! 

Och saker och ting i helgen blev succé, det går bra nu! 

Svammel

 
 

Ibland kan jag undra, med risk för att det låter märkligt – har jag någonsin mått riktigt bra? På samma sätt som jag kan undra om jag någonsin mått riktigt dåligt?

Jag vet att jag självklart har mått riktigt bra, men det jag menar är känt den där extremt, extrema lyckan som man alltid strävar efter. Men den kommer ju inifrån och jag måste nog säga att det har jag känt flertal gånger, om än bara i kortare sekvenser. Det finns alltid något vi människor strävar efter. Jag själv är en sådan, jag är aldrig riktigt nöjd. Jag kan vilja något riktigt mycket. Men när jag väl får det jag åtrår så kan jag känna mig tom eller att lyckan avtar efter ett tag. Jag längtar efter den där lyckan när man har längtat efter något och äntligen uppnår det och så är jag nöjd och lycklig med det. Att inte ständigt börja sväva iväg och drömma om ett äventyr. Dessa äventyr jag drömmer om, varför har jag aldrig begett mig ut på dem? Varför är jag så feg och vad är det som stoppar mig?

Jag ser verkligen, som jag skrivit tidigare – att det finns en mening med allting, ödet. Och jag förstår så väl nu att jag har befunnit mig på resans stig ett tag nu. Resan mot lycka – min egen inre lycka. Att känna sig lycklig med sig själv, i sitt eget sällskap, oberoende av någon annan. Givetvis ger det livet lycka med andra människor och deras kärlek och närhet. Det jag syftar till är att det här är komiskt nog det längsta jag varit själv, as in solo – singel. Det har varit mitt steg till att vara bekväm i att vara själv och hitta mig själv på det viset. En trygghet som alla människor borde bära på. Jag har inte gjort det tidigare då jag i princip alltid haft någon vid min sida – även när jag inte velat ha någon, då har det varit någon där som haffat mig och så har det lett till en tvåsamhet. Då är jag 27,5 år och det är först nu jag på riktigt är själv. Men det där kan man ju inte styra heller, man styr inte över sina känslor. Dock så kan jag ärligt säga att jag borde ha varit i denna fas tidigare, om jag inte varit så feg.

Apropå att må riktigt dåligt så fick jag frågan för ett tag sedan om jag någonsin haft ångest. Vilket mitt första spontana svar blev nej och sen funderade jag efter lite. Personen sa att har man haft ångest så vet man vad det är. Stämmer. Men jag kopplade inte till det då för just då var jag inne i en lycklig och glad feeling. Ibland har jag svårt att anamma jobbiga känslor när jag känner mig på topp. Jag vill inte ta i dem, de existerar inte då. Men mitt svar blir ja och ur olika situationer och perspektiv. Vi alla har nog haft ångest med på olika sätt, det finns situationsbunden ångest och sen finns det ångest som bor inom en som ett litet frö som ibland bara ligger där och gror, men plötsligt har den vuxit sig riktigt stor. Jag hade en riktig kris i höstas, men det känns så luddigt nu. Vissa saker känns verkligen riktigt, riktigt luddiga. Det är inte min värsta kris jag haft men det var så fruktansvärt jobbigt och jag fick bygga upp mig själv igen. Det var det här med att vara själv bland annat. Anledningen till att det kom i höstas var att det hade funnits distraktioner innan det som gjorde att jag inte kände att jag var ”ensam”, men det var jag ju, hela tiden. Det var grunden, sen var det mycket annat också men det har jag redan skrivit om tidigare.

Nu sitter jag här i min lägenhet där jag tydligen har bott i två år nu. Vart tog tiden vägen? Jag funderar mycket på vad jag ska göra nu efter att jag är klar med utbildningen i juni. På något sätt känner jag att jag har en ålderskris. 28 år. Ska jag fylla. Men när jag ser siffran såhär i mitt dokument ser det inte så mycket ut. Jag vet inte vad det är riktigt, förväntningar? Jag känner att jag inte vill sitta om 10 år och känna att ”jag borde ha gjort…” osv. Men där är jag rätt dubbel också, för vem säger att man måste göra saker på ett visst sätt. Finns det ens en mall att gå från? Man gör som man vill och det finns ingen siffra på hur många år man bär på nacken som kan bestämma detta.    


Stökigt!

Alltså... INTE OKEJ! Inte alls okej. Usch, fy, dåligt. 







Look att that mess! Vidrigt! Haha, fattar inte ens att jag lägger upp det egentligen. Jag skulle aldrig ta hem någon i detta tillstånd... Fast jag har gjort det men då kryper det i hela kroppen på mig och jag känner skam. Haha. Jag har alltid prioriterat att städa när jag ska plugga, just för att det är så svårt att koncentrera sig med röra runt omkring. Och jag har koncentrationsproblem så det räcker. Men nu har jag faktiskt struntar i det och fokuserat på det jag ska göra, dvs plugget. Och allt annat man sysslar med också. Men hehe, imorgon får det fan bli ordning! Det behöver ju inte se ut såhär heller - man kan plocka undan efter sig direkt. Just nu ser det verkligen ut som en liten knarkarkvart. Pojkarna hjälper till med oredan dom också. ;-) mina små hjärtegull! 

Mars

MARS

Äntligen är du här. Jag tycker det är så skönt att lämna vintermånaderna bakom sig. Nu är man riktigt säker på att vi går mot ljusare tider. Skön känsla! 

Är lite trött idag, AW igår och det var riktigt trevligt. 




Vi hamnade efteråt på tilltugg och sedan Gillet. Massa snack och mys. :) 

Sitter och pluggar lite nu parallellt med tvätt innan det är dags för jympan 16:00. Ska väl strax gå och steka på en fiskbit som någon provisorisk lunch. 

Efter passet ska jag hem till mamsen och äta sen ska jag på 25-årsfest. Men kommer ta det lugnt för imorgon har jag planerat in plugg hela dagen och jag måste bli klar imorgon för att kunna lämna in portföljen på tisdag när jag ska til Gävle i samband med seminarie. Har ungen lust att åka in en dag extra för att lämna in den. 

So long! 





RSS 2.0